Vin Nordsjælland – Den lette vej til god vin

vines-1747224_960_720

Der findes så mange forskellige vine, at det kan virke noget videre uoverskueligt at finde frem til lige netop den, som passer bedst til dig. Det er nok de fleste, som har én specifik vin eller et mærke som de er glade for, og ender altid med at købe netop den, for derved at være på den “sikre” side. For vi har nok allesammen tænkt, at vi ville prøve noget nyt og så er vi kommet hjem med en vin, der var sådan lidt skuffende… Det hjælper os ikke ligefremmen næste gang vi overvejer at prøve noget nyt, og så vælger vi bare den gode gamle vin som vi kender.

Nogle af os går på nettet og laver vores research der, hvilket også kan være helt fint (det er måske grunden til, at du er havnet her), men er nogle gange også en tidsrøver, når man skal vælge ny vin. Man kan have en masse spørgsmål når man er på markedet efter en ny vin, som f.eks. skal passe godt til en bestemt ret eller bare gøre sig godt til lidt aftenhygge.

  • Hvor skal den komme fra?
  • Er danske vine lige så gode som udenlandske?
  • Hvilke regioner har den bedste vin?
  • Hvilke vine går godt til en bestemt ret?
  • Kan jeg finde en god vin i min prisklasse?

Det kan virke helt basalt, men det kan virkelig betale sig at gå til en professionel. Jeg selv har i alt for lang tid købt vin i supermarkeder, hvilket også kan være rigtig godt, men jeg har virkelig fået øjnene op for andre vine, efter jeg er gået til en “rigtig” vinhandler. Da jeg er befinder mig i Nordsjælland og ledte efter vin, gik jeg omsider til en professionel, for at prøve noget nyt. Indtil da havde jeg kun spurgt i supermarkeder og brugt nettet som kilde til inspiration. Det fede ved at gå til en lokal vinforhandler, for mit vedkommende i Nordsjælland, så fik jeg øjnene op for en række vine som jeg nok aldrig var faldet over. Det gik hurtigt op for mig, at jeg sparede en hel del tid i forhold til at sidde og søge på nettet, og samtidig er blever introduceret til kvalitetsvine fra små vinbønder rundt om i verden. Jeg søgte bare på “Vin Nordsjælland” og fandt en lokal vinforhandler, og så tog jeg derned. Det var helt utroligt med den viden han havde. Jeg fik alle mine spørgsmål besvaret, og for at være helt ærlig, så gik det meget hurtigere end hvis jeg skulle sidde derhjemme og skulle google det hele. Min forventning var faktisk, at det kun var dyre vine, som han ville sælge mig, men der var vine i alle prisklasser.

Jeg siger det igen. Det virker helt basalt at gå til en professionel vinforhandler, hvis man vil have mere viden på området, men af en eller anden grund havde jeg aldrig fået det gjort. Hvis du ligesom mig, ikke har taget dig sammen til at gøre det, men bare køber den samme gamle vin i det lokale supermarked, så vil jeg råde dig til at præve en lokal vin-mand. Det fede er, at jeg også nemt kan hoppe på deres webshop og købe vine som jeg er blevet specielt glad for. Jeg fandt lykken (sådan da), ved en søgning på “Vin Nordsjælland”, men selvom du ikke er fra Nordsjælland, så vil jeg råde dig til at prøve en lokal vinhandel, og se hvad de kan gøre for dig. Der kan være tid at spare, og gode vine at vinde. God jagt.

Leder du efter vin Nordsjælland, så kan jeg anbefale Backe Vin, men der er jo frit slag på alle hylder.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *